سرهنگ نشاطی

اسماعیل نشاطی در چهارم تیر ماه سال ۱۳۰۲ در تبریز دیده به جهان گشود؛ دوران تحصیل ابتدایی و متوسطه را در تبریز سپری نمود و در سال ۱۳۲۷ پس از اخذ دیپلم در دبیرستان نظام تبریز به دانشکده افسری در تهران وارد شد و در مهرماه سال ۱۳۳۰ دانشکده افسری را با درجه ستوان دومی در رشته سواره به پایان رساند.

به استناد رای هفتصد وب یست و یکمین جلسه مورخه ۱۳۲۸/۱۱/۲۲ شورای فرهنگ، ارزش تحصیلات وی در رشته نظامی، لیسانس شناخته شده است.

در ۲۱ شهریور ۱۳۳۲ موفق به دریافت نشان ویژه و در سال ۱۳۳۳ اخذ نشان افتخار و در مهر ماه ۱۳۳۳ به درجه ستوان یکمی نایل گردید.

در آذر سال ۱۳۳۴ از طرف تربیت بدنی مفتخر به دریافت نشان نهضت ورزشی شد و از خدماتش قدر دانی به عمل آمد.

در مهر ماه ۱۳۳۶ به درجه سروانی نایل آمد.

در اسفند ۱۳۳۸ دوره مقدماتی زرهی را طی ۲۴ هفته به پایان رساند.

در سال ۱۳۳۹ از طرف ملکه انگلستان به عضویت افتخاری رویال ویکتورین اردر نایل آمد. در اردیبهشت ۱۳۴۲ دوره عالی زرهی را سپری کرد.

سرهنگ نشاطی درسال ۱۳۴۵ موفق به گذراندن دوره کامل مدرسه سوارکاری سومور فرانسه شدند و مورد توجه فرماندهان و مربیان آن مرکز قرار گرفت.

در شهریور ۱۳۴۸ با داشتن درجه سرهنگ دومی نظر به خدمات شایان آموزشی مفتخر به دریافت نشان سپاس از طرف وزارت آموزش و پرورش گردید.

در آذر ماه سال ۱۳۵۱ به پاس خدمات و زحمات شبانه روزی که در جهت پیشبرد ورزشهای سواره متحمل گردیده بود، باشگاه افسران پادگان فرح آباد به باشگاه نشاطی تغییر نام داد.

جناب سرهنگ نشاطی سرانجام بنا به درخواست خود در سال ۱۳۵۲ به افتخار بازنشستگی نایل آمد و از آن پس با تمام وجود در خدمت آموزش ورزشهای سواره بود.

در سال ۱۳۵۵ مفتخر به دریافت مدال یادبود از طرف مسئولین ذیربط برای کار مربیگری در باشگاه سوارکاری ژاندارمری گردید.
آخرین لوح تقدیری که به پاس خدمات شایسته آموزشی در سال ۱۳۷۸ به ایشان اهداء گردید توسط فرماندهی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی بود.

وی در ۹ آذر همان سال در یک حادثه دلخراش رانندگی به دیار باقی شتافت.

سرهنگ نشاطی دارای قامتی رعنا صورتی کشیده و چهره ای گندمگون با لهجه شیرین آذری بود. در کلاس بسیار سختگیر و بعد از کلاس خنده رو و بذله گو؛ هم کلامشان لذت بخش بود و هم در کنارشان نشستن سکرآور، مرد اخلاق بود و افسری نمونه.

شاگرد عالیترین مدرسه سوارکاری دنیا یعنی سومور فرانسه بود؛ برای ارائه مدرک بین المللی حق امضاء داشت وعکسش زینت بخش تالار یادبودهای آن مدرسه.

مربی مخصوص شاه وقت بود، دقیق منضبط و درویش بود.

گرفته شده از مقاله نشاطی؛ فرزند بزرگ و لایق آذربایجان

 

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید